News
Home > News
< All news

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille

11.03.2024

Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita vaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.


"Olemme 35 vuoden aikana toimittaneet jo lähes 17000 konvertteria rautateiden ja teollisuuden käyttöön. Nyt laajennamme toimintaamme vahvasti kasvaville vetymarkkinoille", yhtiön toimitusjohtaja Pekka Seppälä toteaa. Kuva: Mikko Vares

Konverttereihin erikoistunut MSc on nyt laajentamassa toimintaansa perinteisen rautatiekaluston ja teollisuuden lisäksi myös nopeasti kasvaville kansainvälisille vedyntuotantomarkkinoille. 

EU:n ilmastotavoitteet ja uusiutuvan energian kasvubuumi vauhdittavat vetymarkkinan kasvua. Vedystä haetaan ratkaisua sekä aurinko- ja tuulivoimalla tuotetun energian varastointiin että päästöttömien polttoaineiden, kuten ammoniakin ja metanolin valmistukseen. Vetyä valmistetaan muun muassa elektrolyysillä, jossa vety erotetaan vedestä sähkön avulla. Pieni, mutta kriittinen osa elektrolyyserin toimintaa on konvertteri, joka muuntaa vaihtojännitteen tasajännitteeksi.

Nyt MSc valmistautuu toimittamaan ensimmäisessä vaiheessa vuosittain jopa 250 megawatin kapasiteetin verran AC/DC-konverttereita, myöhemmin tuotantokapasiteetti on tarkoitus tuplata.

“MSc tuo kasvavalle vetymarkkinalle uusimman teknologian ja innovoinnin myötä uuden ratkaisun, joka pienentää vedyntuotannon kokonaiskustannuksia vanhoihin ja perinteisiin megawattiluokan laitteistoihin nähden. MSc:lle tämä tuote ja kasvava vetymarkkina on kauan etsitty avain yhtiön kasvuun”, sanoo MSc:n toimitusjohtaja Pekka Seppälä.

”MSc:n konvertterit edustavat maailman kärkeä teho/tilavuus-suhteessa. Luotettavuutta ja huollettavuutta parantavan modulaarisen rakenteensa avulla MSc:n konvertterit ovat hyvin kilpailukykyisiä kansainvälisillä markkinoilla”, Seppälä jatkaa. 

MSc (MSc electronics Oy ja MSc Traction Oy) on toimittanut 35 vuoden aikana jo lähes 17000 konvertteria rautateiden ja teollisuuden käyttöön. Järjestelmien toiminnan kannalta kriittisten konverttereiden suunnittelu, valmistus ja testaus tehdään yrityksen tuotantoyksikössä Messukylässä. MSc:n tuotteiden elinkaari on pitkä ja huoltoväli jopa yli kaksikymmentä vuotta. Myös tuotteiden huolto tehdään yhtiön omissa tiloissa Messukylässä. 

MSc lyhyesti

  • MSc Electronics Oy valmistaa tehoelektroniikan ratkaisuja uusiutuvan energian, älyverkkojen ja teollisuuden käyttöön
  • MSc Traction Oy tuottaa konverttereita raideliikenteeseen
  • Liikevaihto noin 3 Meur
  • Henkilöstömäärä 20
  • Perustamisvuosi 1985

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jutta Vetter/Vetter Communications Oy
press@vetter.fi
0505466000

 

« Back

What's new?

  • Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille

    Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanu... Read more

Read all news

Questions, please!

Feel free to call, e-mail or send us a message. We will help you.

Contact us

Loads of fact

Need pure data? Browse through our pdf's and download what you need.

Downloads